360° Gradë -HAHN DHE MOGHERINI “SJELLIN” PROGRES RAPORTIN E QEVERISË MË 17 PRILL

0
204

Shefja për politikë të Jashtme të BE-së, Federica Mogherini dhe eurokomisioneri për zgjerimin Johannes Hahn do të dorëzojnë qeverisë progres raportin më 17 prill në Tiranë.

Shefja e Politikes se Jashtme e Bashkimit Europian Federica Mogherini dhe Komisioneri per Zgjerimin Johanes Hahn do te vizitojnë Tirane me date 18 Prill, nje dite pasi Komisioni Europian pritet te beje publik rekomandimin per Shqipërinë.Mogherini dhe Hahn pritet qe ne ketë vizite të dorëzojnë personalisht progres raportin per procesin e anëtarësimit te vendit tone.Axhenda e dy diplomateve te larte te BE-se, pas Tiranës do te vazhdoje më tej edhe ne Maqedoni.Ndërkaq, pritet qe ne date 23 prill nje tjetër figure e rednesishme e BE te vizitojë Shqipërinë, behet fjale per Presidentin e Këshillit Europian Donald Tusk.17 prilli është cilësuar nga mazhoranca si nje date e rëndësishme, pasi Kryeministri Edi Rama është shprehur se Shqipëria i ka përmbushur te gjitha detyrimet te vendosura nga Komisioni Europian dhe se duhet te hapen negociatat.Por 17 prilli është vetëm etapa e pare, pasi vendimi përfundimtar pritet te merret ne Qershor kur Këshilli i Ministrave i BE do duhet te votoje ne mënyre unanime per hapjen e negociatave per Shqipërinë.