360° Gradë -SHTYHET SEANCA GJYQËSORE E ISH DEPUTETIT TË LSI SË, SHKËLQIM SELAMI

0
193
Deputeti i LSI, Shkelqim Selami duke folur ne nje konference shtypi, ku ka deklaruar se askush nuk mund tja heqe mandatin e tij si deputet, pervec votuesve. Nje dite pasi prokuroria kerkoi ti nderpritet detyra per shkak te ligjit te dekriminalizimit, ai e quajti veprimin me prapavije politike./r/n/r/nLSI lawmaker Shkelqim Selami, speaking at a press conference, where he stated that no one can revoke his mandate as a lawmaker, except voters. A day after the prosecution demanded to terminate the duty due to the decriminalization law, he called this, a politically motivated action.

KOKA Seanca gjyqësore e ish-deputeti të LSI-së është shtyrë pas kërkesës së avokatit të tij për tu njohur me aktet. Selamit iu hoq mandati i deputetit nga KQZ pasi nuk deklaroi në formular se ishte arrestuar në vitin 2006 në Itali, në kuadër të ligjit për dekriminalizimin .

 

Është paraqitur për herë të parë në Gjykatën e Tiranës si i pandehur ish-deputeti i LSI, Shkëlqim Selami. Ai akuzohet për falsifikim dokumentash për efekt të ligjit dhe formularit të dekriminalizimit. Kjo seancë e cila do të gjykohej nga gjyqtari Gerd Hoxha u shty për shkak se avokati i Selamit kërkoi kohë të njihej me dosjen. Shkëlqim Selami i’u hoq mandati nga KQZ pasi nuk deklaroi në formular dënimet në Itali. Në formularin e vetëdeklarimit Selami është përgjigjur me “JO” pyetjes nese është caktuar ndaj tij ndonjëherë ndonjë mase shtrënguese e sigurisë personale në fuqi, ose jo. Referuar dokumentacionit te administruar në përgjigje të letërporosisë së Autoriteteve Italiane të Drejtësisë, rezulton e provuar se Selami është arrestuar në vitin 2006 në ekzekutim të masës së sigurimit “Arrest me burg”, lëshuar nga Gjykata e Brindizit në vitin 1994, për veprën penale të “Pjesëmarrjes në organizatë kriminale me qëllim emigracionin klandestin”. Në datë 06.09.2006 masa e sigurisë është hequr dhe në datë 07.02.2007 Gjykata e Brindizit ka dhënë vendimin për shuarjen e veprës penale