360° Gradë – SIGURIA PËR DITËN E VERËS

0
252

Policia e shtetit ne kuader te ceremonise se dites se veres ne qytetin e Elbasanit do te angazhoje rreth 320 police te Fnsh-se. Policia Rrugore krahas masave të marra për mbarëvajtjen e trafikut, do të ketë dhe një sërë masash për shtimin e kontrollit ndaj përdoruesve të rrugës.

Rreth 320 policie do të jenë në gatishmëri për mbarëvajtjen sa më mirë të festës së ditës së veres në Elbasan.  Në gatishmëri do të jenë 321 forca policie nga Elbasani dhe FNSH Tiranë.“Do të merren të gjitha masat për parandalimin e ngjarjeve të mundshme kriminale gjatë zhvillimit të aktiviteteve”, thuhet në njoftimin e policisë. Ndërkohë do të ketë kufizim të qarkullimit të mjeteve bnë disa rrugë kryesore të Elbasanit.1. Në orën 07:00 të datës 14.03.2018 deri në përfundim të aktivitetit të Karnavaleve do të bllokohet lëvizja në bulevardin “Aqif Pasha” nga Stadiumi deri tek 1 Maji dhe nuk do të lejohen parkimet e mjeteve nga “Rrethrrotullimi i luleve  – Bashkia”2. Nga stadiumi deri tek “Pallati i Sportit”, nuk do të lejohen parkimet apo qëndrimet e mjeteve.3. Më datë 14.03.2018 mjetet e tonazhit të rëndë të evitojnë lëvizjen në aksin rrugor Elbasan – Librazhd. Policia Rrugore krahas masave të marra për mbarëvajtjen e trafikut, do të ketë dhe një sërë masash për shtimin e kontrollit ndaj përdoruesve të rrugës, që drejtojnë automjetin në gjëndje të dehur, që tejkalojnë normat e shpejtësisë, që kryejnë parakalime të gabuara, etj. Policia i bën thirrje të gjithë qytetarëve që të evitojnë në maksimum lëvizjen me automjet brënda qytetit të Elbasanit, çka do të sillte një ndihmesë të madhe në zhvillimin sa më normal të aktiviteteve festive. Pervec Elbasanit shume rruge kryesore te mërkurën do te jene te bllokuara per shkak te aktiviteteve te shumta qe bashkia e Tiranës do te organizoj me rastin e ditës se verës. Bashkia ka planifikuar aktivitete te ndryshme përgjatë gjithë dites, qe do te nisin tek Sheshi Skenderbej, do te vazhdojnë tek Liqeni, ne ish-bllok dhe Pazari i Ri