360° Gradë -Tetë tonë drogë kanabis të bllokuara në Berat, Përmet, Burrel,

0
883

Tetë tonë drogë kanabis të bllokuara në Berat, Përmet, Burrel, e zona të tjera të vendit që prej fillimit të këtij viti, kanë mbushur të gjitha ambientet e laboratorit te Institutit të Policisë Shkencore në vend.Korridoret e zyrat janë kthyer në magazina.Madje burime nga Instituti i Policisë Shkencore thonë për Televizionin Klan se edhe në tualetet e tij mund të gjesh pako apo thasë në të cilët janë administruar nga hetuesit në ngjarje të ndryshme si prova materiale.Sasitë e mëdha të lëndës narkotike duhet të ekzaminohen dhe nuk mund te asgjësohen.Por, ato po bllokojnë jo vetëm ambientet, por edhe punën e specialisteve të policisë.Ekspertë që punojnë në këtë laborator thonë se zgjidhja është ekzaminimi i pakove dhe i materialeve të sekuestruara nëpërmjet mostrave dhe përzgjedhjes natyrore.
Kjo do të shkurtonte kohën e ekzaminimeve dhe do të çlironte ambientet e laboratorit nga tonelatat me drogë.Tetë tonët me kanabis, duhet të ekzaminohen për gjurmë gishtërinjsh, por edhe për përmbajtjen kimike të tyre që përcakton nëse lënda është narkotike apo jo.Një proces i tillë kërkon një kohë të konsiderueshme. Kjo pasi sipas burimeve të policisë janë me qindra aktet e ekspertimit që duhet të kryhen nga ekspertët.Policia ka bllokuar 28 tonë kanabis që prej fillimit të vitit, por në laboratorin shkencor gjenden vetëm 8.//

Web: http://zjarr.tv/
Facebook: http://ift.tt/1Nj96ih
Youtube: https://youtube.com/c/ZjarrTelevizion