Arrestohen 2 shqiptarë në Greqi, akuzohen për trafik njerëzish

0
641

Dy shqiptarë janë arrestuar në Greqi sepse janë akuzuar për trafik njerëzish.

Njëri prej shqiptarëve, 23 vjeç, u arrestua në afërsi të qytetit të artës, në Greqi dhe akuzohet se sillte në Greqi 5 shqiptarë të tjerë pa dokumenta të rregullta hzrjeje dhe qëndrimi në Greqi.

Dy prej tyre ishin në listën e personave të ndaluar për të hyrë në zonën Shengen.

Sipas policisë, një tjetër shqiptar është arrestuar në verilindje të vendit, afërsisht në kufirin greko-turk. 21-vjeëari shqiptar kishte në makinën e tij edhe 12 emigrantë të tjerë, 8 sirianë, dy palestineyë dhe 2 irakianë qëata do t’i paguanin trafikantit shuma të ndryshme, nga 500 në 1000 euro, në varësi të destinacionit të tyre.