Avramopulos : Uroj që Shqipëria të bëhet pjesë e familjes europiane

0
181

Komisionieri  për Migrimin dhe Punët e Brendshme, Dimitris Avramopulos ndodhet në konferencë për median me ministrin e Brendshëm Fatmir Xhafaj.

Avramopulos : Uroj që Shqipëria të bëhet pjesë e familjes europiane

Ministri Xhafaj: Do të bëjmë gjtihcja  për të garantuar se Shqipëria nuk do të jetë më në hartën e kultivimit të kanabisit.

Në Tiranë ndodhet për një vizitë Komisioneri për Migrimin dhe Punët e Brendshme, Dimitris Avramopulos. Mësohet se një nga qëllimet e tij të vizitës në Tiranë është edhe nënshkrimi i një  marrëveshje mes policisë shqiptare dhe Frontex, Agjensisë së BE që mbikqyr kufijtë tokësorë e detarë të zonës europiane Shengen, në koordinim me vendet anëtarë të zonës Shengen. Mësohet se komisioneri Avramopulos do të shoqërohet në këte takim më një grup ekspertesh të Frontex, me të cilët pritet të zyrtarizohet bashkëpunimi. Marrëveshja parashikon kontrolle dhe operacione te përbashkëta mes dy policve, por policia shqiptare do te mbeshtet nga Frontex me trajnime dhe logjistikë.