Basha-qytetarëve: Në Republikën e Re pushteti është i juaji, deputetin e pret…

0
776

Kreu i Partisë Demokratike njëherësh lider i opozitës, Lulzim Basha, ka shpalosur nga Gjirokastra për herë të parë planin e tij mbi të ardhmen e deputetëve, nëse këta të fundit nuk do të përgjigjen vazhdimisht para zgjedhësve.

Duke folur për atë që ai e quan Republika e Re, Basha u shpreh se pushteti do të jetë i popullit, dhe se në bazë të ndryshimeve kushtetuese do të vendoset që deputeti të mund të shkarkohet nga qytetarët, nëse ai nuk u përgjigjet për detyrën e ngarkuar.

Me ndryshimet kushtetuese, ju do të keni të drejtën ta shkarkoni deputetin në qoftë se nuk ju përgjigjet”, – u shpreh Basha, por nuk tregoi mekanizmin që do të ndiqet për këtë gjë.