Berisha publikon denoncimin: Alqi Kushi dhe Plarent Ndreca falsifikuan regjistrat e vërtetimet kundrejt pagesës

0
491

Ish-kryeministri Berisha ka publikuar denoncimin e një punonjësi të Ministrisë së Arsimit.

Në mesazhin e tij ai shkruan se pas mbylljes së universiteteve private dhe dorëzimt të bazës materiale dhe regjistrave në Ministrinë e Arsimit sipas urdhrit të kësaj të fundit.

Këto materiale janë shfrytëzuar nga drejtori i Përgjithshëm i Shërbimeve Mbështetëse, Alqi Kushi dhe ish-sekretari i Përgjithshëm, Plarent Ndreca, të cilët kanë falsifikuar dhe kanë lëshuar vërtetime false kundrejt pagesave për studentët që donin të regjistroheshin në vitin e fundit të studimit në universitete të tjera.

Kushi është kallëzuar në prokurori nga ministrja teknike e Arsimit, Mirela Karabina, në qershor të vitit 2017 për shpërdorim detyre dhe veprime arbitrare.

Statusi i Berishës

Ministria e Arsimit çerdhe fallsifikimesh, ryshfetesh dhe korrupsioni!

Lexoni denoncimin e punonjesit dixhital. sb

“Mirembrema!

Dua te denoncoj nje maskarallek te madh ne Ministrine e Arsimit. Me.mbylljen e universiteteve gjate qeverisjes se 4-vjecarit te meparshem, e gjithe baza materiale u dorezua ne MASR.Te gjithe regjistrave sipas, sipas nje udhezimi, u jane bere foto nga sektori i teknologjise dhe informacionit dhe komunikimit, me qellim mosfalsifikimin e tyre. Ne te njejten kohe, me.nje urdher verbal dhe bekimin e ministres se Arsimit, regjistrat kaluan ne zyren e drejtorit te pergjithshem Alqi Kushi. Zoteria ne fjale si pronar i ketyre regjistrave , plotesonte vertetime notash fiktive per studente te te gjitja degeve kundrejt pagesave. Me.keto pacavure qe nuk ishin pak, studentet regjistroheshin ne vitin e fundit te studimit, ne nje universitet tj sic eshte ; Mesdhetari, Europiani dhe Metropolitani. Si pasoje e gjithe kesaj, u legjitimuan falsifikime kryekeput nga Ministria Arsimit. Gjate asaj periudhe plotesoheshin regjistra nga universitetet e mbyllura dhe me miratimin e ish-sekretarit te pergjithshem Plarent Ndreces, beheshin pjese e arkives se Ministrise. Ky i fundit ne shqetesim e siper , paraqitet diten e djeshme ne Ministri me qellimin e vetem fshehjen e provave qe e perfshijne drejtperdrejte ate ne kete maskarallek. Prekuroria te hetoje dhe mos te legalizoje keto fenomene te padegjuara deri me sot ne Ministrine e Arsimit. Gjithshka sa permenda me lart jane lehtesisht te verifikueshme nga; regjistri i protokollit ku jane te shenuara te gjithe vertetimet e notave te dala nga MASR dhe fotot e bera nga sektori i teknologjise informacionit dhe komunikimit ne pergjegjesine e plote te tyre.”