Boçi ironizon Kumbaron: Të zëvendësojmë arkitekturën musoliniane me atë ramiane, Duçen e vjetër me Duçen e Rilindjes

0
207

Deputeti i PD-së, Boçi, ka ironizuar ministren e  Kulturës, Kumbaro, lidhur me deklaratën e saj drejtuar artistit të njohur Robert Ndrenika, ku ajo shkruante se Teatri Kombëtar nuk mund të qëndronte në godinën e ushtrisë musoliniane.

Boçi shkruan në një status në Facebook se Kumbaroja e Artit pa Kulturë, se sipas logjikës së saj, duhen rrafshuar të gjitha godinat e ndërtuara prej Italisë, për t’u zëvendësuar me arkitekturën ramiane, duke zëvendëuar Duçën e vjetër me atë të Riindjes.

Statusi

ARKITEKTURA MUSOLINIANE DHE DUÇJA I RI.

Më habiti Kumbaroja e Artit pa Kulturë!

Nuk na duhet nje Teatër Kombëtar -thotë – në një godinë musoliniane!

Sipas logjikës së kulturës së kësaj ne duhet të zerojmë (me tritol mundësisht) dhe korpusin qendror dhe akademine dhe rektoratin, pse jo bulevardin e pse jo dhe godinat ne vazhdimësi, se stadiumin e kullëzuam, vetëm e vetëm se janë me arkitekturë musoliniane!

Dhe në vend të saj të bëjmë arkitekturën ramaniane.

Dmth ta zevëndësojmë Duçen e vjetër me Duçen e Rilindjes.

Duçe për Duçe.

Madje sipas logjikës tënde zonjë, britanikët duhet ta kishin rrafshuar me kohë “Globus-in” “e shëmtuar” të Shekspirit për shkak të arkitekturës!?

Jo moj zonjë jo!!!

Godinat janë histori dhe historia nuk mund të shkërmoqet se do ti dhe Duçja i ri “i shakave të kripura” me nacionalizmën e patriotizmën!

Teatri Kombëtar ndryn brenda histori dhjetra vjeçare dhe ti e Duçja i ri s’mund ta rrafshoni nën delirin tuaj se historia fillon nga ju dhe me makiavelizmin tuaj për të bërë kulla që vetëm ju dini t’i fusni në xhep, e jo më në thes!!!!

Stop marrëzisë që po merr malet…!!!