Fier: Andrime rrugesh per fushate, ne pikun e sezonit veror!

0
313

Prej disa ditesh ne unazen e qytetit te Fierit po gerrmohet dhe po asfaltohet. Ky segment rrugore pak para investimit ishte problematik realisht. Rruge me gropa, pa standarte nderkohe qe per shkak te trafikut te madh kjo rruge nuk mbante dot “mbi supe” fluksin e levizjes. Qe gerrmohet sistemohet asfaltohet eshte jemi dakort! Askush nuk ka kundershti qe rruget te sistemohen dhe standartizohen! Nuk deshirojme kete radhe te analizojme ne detaje fondin e “majme” leshuar nga Qeveria ne bashkerendim me Banken Boterore. As te merremi se kush e perfitoi kete tender miliona eurosh!.. Nje tjeter problem duam te parashtrojme. Ne kulmin e sezonit turistik kohe kur me mijra njerez perfshire dhe turiste te huaj i drejtohen bukurive ne Jug te vendit. Qe te shkosh ne Vlore, Gjirokaster e Sarande dhe anasjelltas duhet te kalosh nga “stresi” i madh qe mban emrin “Unaze” ne Fier. Trafik, tym, sorollatje pafund ne gjetje te shtegut per te dale ne rruge kryesore e per te vijuar udhetimin.

Per shkak te bllokimit dhe devijimit te levizjes, jo rralle shume turiste per here te pare ne vend kane humbur drejtimin e deshiruar, duke perfunduar disa km larg destinacioneve te tyre! Atehere mund te shtrojme nje pyetje: Perse nje investim i tille ne pikun e sezonit? Perse ky nxitim dhe kjo rremuje urabane?!.. Pergjigjet mund te jene nga me te ndryshmet. Personalisht e kam nje pergjigje. Keto lloj investime realisht te domozdoshme por jo ne kohen e duhur jane nxitime per fushate elektorale.. Rama ka kohe qe e ka nis fushaten qyteteve ne “bashkebisedimin me qytetaret”..ndoshta dhe andrimet e rrugeve me te shpejte jane ne funksion te fillim fushates.

Pushteti lokal per anomalite e krijuara kerkoi ndjese publike qytetareve! Ministri Gjiknuri se fundmi vizitoi punimet ne kete segment. As ndjesa publike dhe as vizita ministeriore nuk mund ta fashis stresin e mijrave udhetareve qe u ka rene rasti te kalojne drejt jugut keto dite nepermjet Fierit! Ndaj si permbyllje deshiroj te nenvizoj dhe nje here: Eshte pak dhe aspak justifikuese kerkesa per ndjese publike! Kurrsesi as edhe vizita kalimthi e nje ministri!…
Redaktuar nga: Greta Hoxha