Gjyqtari lë në fuqi DACA-n, Trump i zhgënjyer nga sistemi gjyqësor amerikan

0
324
A supporter of President Trump challenges police officers and a supporter urging the Democratic Party to protect the Deferred Action for Childhood Arrivals Act (DACA) as they rally outside the office of California Democratic Sen. Dianne Feinstein in Los Angeles Wednesday, Jan. 3, 2018. California has the largest number of people who are affected by the law, also known as the Dream Act.(AP Photo/Reed Saxon)

Presidenti Donald Trump ka reaguar ashpër ndaj gjykatave amerikane, kjo pasi një gjykatës e ka bllokuar atë duke i dhënë fund mbrojtjes për emigrantët që hynë ilegalisht në SHBA si fëmijë.

Sipas Trump, sistemi gjyqësor është “i thyer dhe i padrejtë”.

Kujtojmë se në shtator, Trump shfuqizoi programin e quajtur “Daca”, mirëpo gjykatësi i San Franciskos, William Alsup tha se duhej të qëndronte ndërsa vazhdonte gjyqi kundër lëvizjes së Trump.

Demokratët i kanë kundërshtuar përpjekjet për mbylljen e programit DACA, ndërsa sipas Trump ky program ka vend për përmirësim.

“Mendoj gjithashtu se do të arrijmë ta bëjmë ligjin për DACA-n. Por duhet të kërkojmë një zgjidhje të përhershme për të gjithë situatën e emigracionit. Mendoj se shumë prej jush do të ishit dakord, por këtë do ta bëjmë hap pas hapi,” tha Presidenti.

Sipas Shtëpisë së Bardhë, fakti që një gjyqtar federal urdhëron Presidentin Trump të lërë në fuqi këtë program është skandaloz.

Sekretarja e Shtypit e Shtëpisë së Bardhë, Sarah Sanders tha se “një çështje e përmasave të tilla duhet të kalojë nëpër një proces legjislativ normal.