Gruaja e vjehrra pronare banke, ja pse KPK shkarkoi gjyqtarin Bledar Abdullai

0
229

Diten e sotme eshte shkarkuar nga detyra gjyqtari Bledar Abdullai, pjesë e Gjykatës së Tiranës.

Në seancën dëgjimore që u mbajt pak ditë më parë, Komisioni i Pavarur i Kualifikimit konstatoi se Abdullai nuk ka bërë deklarim të saktë të pasurisë së tij.

Kliko per me shume info
Subjekti në fjalë dhe personat e bashkëlidhur nuk kanë përmbushur detyrimet ligjore për të deklaruar disa prona që disponojnë.

Gjyqtari ka deklaruar se është investitor në fondin e pensioneve, në një bankë të nivelit të dytë, por nuk ka deklaruar se edhe bashkëshortja e mamaja e tij, janë aksionere në të njëjtën shoqëri.

Po ashtu në lidhje me pronat e bashkëshortes së Abdullait KPK-ja saktësoi se nuk kishte burime të mjaftueshme të pasurise së saj.

Nga hetimet është konsatuar se prindërit e zotit Abdullai janë investitorë të një fondi në një bankë të nivelit të dytë, bashkëshortja e tij për vitet 2014-2015, ka evidentuar pasuritë veçmas, por pa deklaruar asnjëherë se çfarë dispononte.