HEC në Osum? Gjiknuri: Projektet negative për mjedisin anulohen

0
228

Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, Damian Gjiknuri reagoi në lidhje me ndërtimin e HEC-it në kanionet e Osumit. Pas përfudimit të Komisionit të Veprimtatrisë prodhuese, Gjiknuri tha se çdo kontratë koncesionare projekti i së cilës ndikon negativisht  në mjedis bie.

Gjiknuri: Ministria e Infrastrukturës dhe Energjitikës për çdo projekt që ka ndikim negativ në mjedis automatikisht bie edhe kontrata koncesionare. Të gjitha agjencitë që kanë qenë përkatëse të asaj kohe  e kanë dhënë mendimin e tyre pozitiv. Nëse ka të dhëna të falsifikaura është autoriteti përgjegjës që duhet ti shkojë deri në fund. Ministria e Energjitikës dhe Infrastrukturës është e gatshme që nëse ai akt administrativ anulohet ne autmatikisht do të fillojmë procedurat tona.