Kalaja e Tiranës kthehet në një zonë pedonale

0
182

Kalaja e vjetër e Tiranës do të shndërrohet në një mjedis kulinarie për gatimet tradicionale shqiptare, por edhe si një zonë për zhvillimin artizanisë, kulturës dhe artit. Ishte kryetari i bashkisë së kryqytetit, Erion Veliaj , që dha lajmin për transformin e kësaj hapësire.
Kalaja e vjetër e Tiranës do të kthehet në një zonë pedonale. Sipas kryebashkiakut Veliaj kalaja e rinovuar do jetë gati brenda pak javësh, ndërsa tha se ashtu si Pazari i Ri, edhe kjo hapësirë do krijojë shumë mundësi punësimi dhe të bërit biznes.
“Dua t’u bëj thirrje të gjithë sipërmarrjeve, të ngjashme me sipërmarrjet në Pazarin e Ri, që kanë një “tis” të kulturës, të traditës sonë, qoftë në kulinari, qoftë në artizanat, qoftë në muzikë, qoftë në shërbimet e tjera publike, të fillojnë interesimin dhe besoj se shumë shpejt do të jetë një nga pjesët më të vizituara të Tiranës”.