Kumbaro: Berati, krenari kombëtare, 10 vjet në UNESCO

0
172

Ministria e Kulturës Mirela Kumbaro gjithashtu kryetari i Bashkisë së Prizrenit dhe nënkryetari Turk i Bashkisë së Amasyas, të dyja bashki me të cilat Berati është binjakëzuar, kanë marrë pjesë sot në konferencën që po zhvillohet me rastin e 10 vjetorit të përfshirjes së qytetit në UNESCO.

Ministria e kultures Mirela Kumbaro e ka cilësuar Beratin dhe Gjirokastrën si dy krenari kombëtare, të cilat kanë pasaporta ndërkombëtare, të ruajtjes nga UNESCO.
Një vatër ku ka hapësira për të gjithë. Kumbaro eshte shprehur se qyteti Beratit nuk është sot në fazën e mbijetesës, por të rijetëzimit. Katër herë më shumë vizitorë e kanë vizituar këtë qytet, nga viti 2013 deri më sot dhe kjo ka ardhur si pasojë e një promovimi më të mirë.

-Ministria e Kulturës me tej është shprehur se edhe Banka Botërore , ka investuar në kete qytet gjë qe ka shtuar restaurimet në fusha të ndryshme. Vetëm Banka Botërore ka dhënë 21 milionë dollarë , për 4 qytete të Shqipërisë, një prej të cilëve është qyteti i Beratit dhe kjo do të thotë më shumë reabilitime rrugësh, banesash, etj. Berati është gjithashtu përfitues i projektit për restaurimin e objekteve të besimit, ku brenda vitit 2018 do të restaurohen tre objekte kulti.

A. Sulollari