Lamtumirë celulitit me kanellë

0
381

Celuliti konsiderohet patologji dhe është një nga problemet më shqetësuese tek femrat. Në rastet me celulit, themi që sasia e yndyrës është mbi limitin standard të normales, d.m.th, mbi 22 % të peshës trupore. Celuliti ka volum, sepse në fazën e zhvillimit të tij kemi zmadhim të qelizës dhjamore dhe si pasojë, deformim të pjesëve të ndryshme të trupit. Ai është i dukshëm në pozicion vertikal dhe ka efekt pamor të ngjashëm me lëkurën e portokallit. Nëse mendon se 90 për qind e femrave në të gjithë botën kanë celulit, ke një lloj lehtësimi. Të paktën nuk je vetëm. Me gjithë recetat, udhëzimet e ekspertëve, shenjat e celulitit janë të pashmangshme dhe kanë filluar të jenë të dukshme edhe në mosha mjaft të reja. Por masa dhjamore që është krijuar në nënshtresën e lëkurës mund të reduktohet nga një trajtim specifik në kushte shtëpie. Përbërësit: 1 lugë gjelle piper i kuq, 1 lugë gjelle kanellë pluhur, 1 lugë gjelle piper i zi dhe vaj kanelle. Përzieji të gjithë përbërësit derisa të formohet një masë e njëtrajtshme. Fillo aplikimin mbi zonat e prekura me celulit duke masazhuar për rreth 4­5 minuta, derisa lëkura të skuqet. Pas masazhit, shpëlaje me ujë të ftohtë. Nëse do ta bësh këtë trajtim të paktën dy herë në javë, rezultatet do të jenë të dukshme në një kohë shumë të shkurtër.