Macron telefonon Trump për t’i ndryshuar mendjen mbi marrëveshjen bërthamore iraniane

0
284

Presidenti francez Emmanuel Macron po përpiqet të luajë paqebërësin botëror, duke përdorur një telefonatë me Presidentin e SHBA-ve Donald Trump për të këmbëngulur mbi rëndësinë e marrëveshjes bërthamore iraniane.

Kështu sipas “Fox 13”, Macron po përpiqet të qetësojë  tensionet  mes SHBA-së dhe Koresë së Veriut.

Një ditë më parë, zyra e Macron theksoi  se është thelbësore që marrëveshja e Iranit të “respektohet nga të gjithë nënshkruesit”.

Kujtojmë se SHBA, Franca dhe fuqi të tjera arritën marrëveshjen në vitin 2015 për të frenuar aktivitetet bërthamore të Iranit.

Macron gjithashtu bëri thirrje për solidaritet midis anëtarëve të Këshillit të Sigurimit të U.N., duke përfshirë SHBA dhe Francën, për “përparimin drejt denuclearizimit të gadishullit Korean”.