Marrëveshja për detin, presidenca: Qeveria s’ka kërkuar “Plotfuqishmëri”

0
189

Një ditë pas publikimit të marrëveshjes mes Shqipërisë dhe Greqisë për Detin, burime nga presidendi Meta konfirmojnë se deri tani nuk është kërkuar asnjë Plotfuqishmëri për Marrëveshjen e Detit me fqinjin jugor.

Edhe sipas ish-presidenti Nishani deri më 24 korrik, ditë kur ai i lëshoi zyrën Presidentit Meta, nuk ka mbërritur asnjë kërkesë nga Qeveria për “Plotfuqishmërinë”.

“Deklaroj se deri më 24 korrik 2017 në Institucionin e Presidentit të Republikës nuk është paraqitur asnjë kërkesë nga Qeveria për “Plotfuqishmërinë” ndonëse tashmë shihet qartë se negociatat dhe bisedimet janë zhvilluar edhe përpara kësaj date. Nëse pas kësaj date ka një kërkesë dhe nëse kjo “Plotfuqishmëri” është dhënë apo jo, kjo mbetet për tu mësuar.”, shkruan Nishani në Facebook.