Merkel dhe Schultz bien dakord, arrihet marrëveshja për koalicion të madh në Gjermani

0
362

Kancelarja Angela Merkel dhe liderja e Unionit konservator CDU/CSU ka arritur më në fund marrëveshjen për një koalicion të madh me SPD-në e Martin Schultz.

Deutche Ëelle shkruan se liderët e partive të Angela Merkel dhe Horst Seehofer si dhe Martin Schulz, kanë arritur në një marrëveshje gjatë një takimi prej gati 24 orësh, që të vazhdojnë koalicionin qeverisës me bazë të gjerë në Gjermani.

Po ashtu, përfaqësuesit e partive kanë hartuar një dokument prej 28 faqesh, të cilin do ta paraqesin sëbashku gjatë ditës, përpara gazetarëve.

Kujtojmë se bisedimet përfundimtare mes këtyre partive për vazhdimin e koalicionit, kanë filluar para një jave. Megjithatë edhe pse u arrit marrëveshja, më pas ajo duhet të miratohet nga organet e partive që do të bëhen pjesë e këtij koalicioni.

Në rast se nuk do arrihej kjo marrëveshje, Gjermania mund të kalonte në zgjedhje të tjera.