Meta: Vlerësim për partitë e Kosovës që mbështesin perspektivën evropiane të saj

0
308

Presidenti i Republikës, Ilir Meta, ka zhvilluar sot takime me krerët e partive politike në Kosovë. Meta takoi Kryetarin e Lëvizjes Vetëvendosje Visar Ymeri, Kreun e Lidhjes Demokratike të Kosovës Isa Mustafa, si dhe me Përfaqësuesin e Listës Serbe, Slavko Simiç.

Gjatë takimi është me krerët e partive Meta ka diskutuar për rëndësinë  e bashkëpunimit dhe dialogut konstruktiv që duhet ndjekin këto subjekte politike në dobi të prespektivës evropiane të Kosovës.

Presidenti i vendit ka përgëzuar të gjithë forcat politike, përfshirë këtu dhe Listën Serbe, e cila ka dhënë kontribut të çmueshëm në rrugën dhe prespektivën e Kosovës dhe qyetarëve të saj, por edhe Lëvizjen Vetëvendosje për opozitën e saj.

Meta ka përcjellë falenderime dhe për LDK, e cila  si një nga forcat e para politike në Kosovë, ka kontribuar në çështje dhe nisma  në sensin e bashkëpunimit dhe konsensusin me mazhorancën.