Ministri grek i Mbrojtjes: Do zgjerojmë ujërat tona territoriale, do marrim pasurinë nën det

0
181

Ministri i Mbrojtjes së Greqisë Panos Kammenos ka deklaruar gjatë një aktiviteti në Athinë se së shpejti Greqia do të zgjerojë ujërat territoriale. Ai theksoi se Greqia do të zgjerojmë ujërat territoriale për të marrë pasurinë nën det, por pa specifikuar ku.

Ne jemi në një moment të rëndësishëm në historinë e kombit, shumë shpejt do të “zgjerojmë” ujërat tona territoriale, njohjen e ZEE, shfrytëzimin e pasurisë nënujore dhe vendi ynë do të hyjë në një epokë të re. Ne po dalim nga kriza financiare dhe në të njëjtën kohë Greqia është shndërruar në një vend që prodhon gaz dhe ndoshta edhe më vonë naftë

Panos Kammenos
Ministri grek i Mbrojtjes gjatë fjalës së tij nuk ka specifikuar se për cilat territore bëhet fjalë, ndërsa deklarata e tij vjen në një moment që Athina zyrtare është në bisedime me Shqipërinë për kufirin detar dhe zonat ekonomike. Referuar deklaratave të ministrit Kotzias pak javë më parë, marrëveshja mes Shqipërisë dhe Greqisë për kufirin detar pritet që të arrihet brenda qershorit.