Mushkonja vdekjeprurëse mbërrin në Evropë

0
305
An Aedes aegypti mosquito lands on human skin in a research lab in Cali, Colombia.

Vendet e Bashkimit Europian rrezikojnë të preken nga virusi Zika dhe ethet e verdha që shkaktohen nga mushkonja “aedes aegypti”. Alarmin e ka dhënë qendra europiane për kontrollin e sëmundjeve. Një ekspert i qendrës thotë: Nëse nuk merren masa, mushkonja do të shpërndahet në vendet e Europës, duke bërë një vatër që rrezikon të sjellë viruse të rrezikshme për jetën e njerëzve”. Ky virus nuk ka qenë kërcënim për vendet e bashkimit evropian. Gjithçka erdhi pas vitit 2007, ku mushkonja, e cila jetonte rreth Detit të Zi, iu drejtua Evropës. Deri tani është Spanja ajo që ka konfirmuar disa raste pacientësh të prekur nga sëmundjet që sjell kjo mushkonjë.