Nje bujar si Bujari!

0
357

Sot ne parlamentin shqiptar kryetari i KLSH z. Bujar Leskaj raportoi per punen 1-vjecare te KLSH. Duhet thene qe kontrolli i larte i shtetit eshte nje nga institucionet i cili e ka bere detyren e vet me se miri duke evidentuar nje sere shkeljesh dhe abuzimesh me buxhetin e shtetit.
Ashtu si edhe here te tjera drejtuesi i KLSH z. Leskaj theksoi gjatë fjalës së mbajtur se institucioni po punon sipas parametrave më të mirë ndërkombëtare të auditimit.

Po ashtu, performanca e institucionit ka ardhur duke u përmirësuar vit pas viti sipas Leskajt.Duke u ndalur te shifrat e abuzimeve të konstatuara nga institucionet, Leskaj tha se shteti ka pësuar një dëm prej 825.6 milionë eurosh në vetëm një vit. “Ligji organik konfirmoi funksionimin e auditeve dhe puna jonë është bazuar në standardet evropiane të Auditit. Është shtuar numri i auditimeve të performancës dhe sipas Gjykatave të huaja, KLSH ka standarde evropiane. KLSH ka marrë vlerësime pozitive nga Gjykata Austriake. Ndërsa pengesat në informacion kanë qenë sporadike”, tha Leskaj në Kuvend.

Video:

Qe nga viti 2011 kur ne krye te institucionit eshte emeruar Bujar Leskaj Kontrolli i larte i shtetit ka bere detyren e tij me se miri duke evidentuar abuzimet ne sektore te ndryshem. Ky institucion nen drejtimin e z. Leskaj ka treguar se eshte nje institucionet me te suksesshme dhe me te besueshme.
Z. Leskaj ne krye te ketij institucioni ka treguar se duke u drejtuar nga nje njeri i cili nuk i eshte perulur asnje sistemi qofte mazhorances apo dhe opozites e ka kryer punen e tij ne menyre paanshme duke dhene rezultate te shkelqyera si asnje institucion tjeter shtetror. Megjithate ngelet ende shume per tu bere, nga institucionet qe duhet ti cojne me tej keto procese.

Do te ishte shume mire qe ne institucionet shteterore te kishte me shume drejtues te cilet mendojne me teper detyren e tyre sesa qokat e partive apo kryetarve te tyre. Pra, mund te themi me plot gojen se ketij vendi i duhen me shume Bujar si Bujari.

Zjarr TV (c) (r)