Nje qendrim per qendrimin e qendrimit te policise ne Fier… (Video)

0
253

Dje ne Fier zbriti kryeministri Edi Rama. Per nje azhende te paralajmeruar dhe me pare ne disa media. Nuk ka asgje te keqe qe kryeminitri i vendit tim te shkoj ne cdo cep te teritorit sipas planit dhe axhendes kryeministerore! Ai mbriti ku ishte nisur! Dhe gjeti ne nje moment te vizites kundershine dhe reagimin opozitar. Demokratet protestuan ashtu sic e kishin menduar me thirrje dhe pankarta! Por pa mare ne analize formen pjesmarrjen dhe forcen reaguese opozitare ajo qe te ben te ndalesh eshte sjellja policore. Duhet thene qe policia nder vite me te gjitha oshilacionet e kohes ka pesuar ndryshime! Per mire dhe per keq duhet thene. Gjate protestes elemente policore te veshur me uniformen e ligjit dhe te depolitizimit terhoqen pankartat e opozites lokale. Eshte shume trishtuese qe policia e vitit 2018 ne mes te dites me drite e dielle te sillet me kaq brutalitet.!

Policia eshte dhe duhet te jete per tjeter gje per te mos rreshtuar pafund detyrat kushtetuese te saj. Kurrsesi nje polici qe duam nuk mund te heq e zhubravis pankartat opozitare pavaresisht se cili pushtetar i radhes eshte vizitor ne qyetet demokrat socialist ballist ambjentalist etj! Policia duhet ti mbaj larg “luget” dhe “pirunet” e politikes. Reagimi i policise se Fierit dje ndaj opozites ishte shija me e keqe qe ngeli pas vizites se kryeqeveritarit te vendit Edi Rama!
Redaktuar nga: Greta Hoxha