“NORMAN ACADEMY” emëron Eduart Ndocaj senator

0
188

Sot ne Rome prane Academise Ajrore italiane u zhvillua ceremonia e dhenies titullit SENATOR nga “NORMAN ACADEMY” me qender ne Filadelfia (USA). Titulli i nderit ju dorezua ish deputetit Ndocaj nga z Giulio Tarro President i kesaj akademie si dhe nga personalitete te tjera si Dr Cavaliere z Vincenzo Cortese qe mbart postin e Sekretarit General te Akademis dhe nga Gran Ceremoniale Duka Ricardo Giordano di Willemburg. Eshte ne traditen e pervitshme te Akademis qe te jape premio te ndryshme persa i perket fushave te artit,humanizmit,shkences,sportit, e tj. Eduart Ndocaj ishte perzgjedhur per meritat integruese ne shoqerine italaene dhe per kontributin e shumefishte si biznesmen ndertues dhe per ndihmen ndaj emigranteve shqiptar per ti legalizuar dhe mire integruar pergjate 22 viteve qendrimi ne Itali.

 

Duke marre kete titull te jashtezakonshem qe ju jepet personaliteteve me vlera heroike e te rendesise veqante z Ndocaj falenderoj te pranishmit personalisht dhe ne emer te familjes tij. Ky nderim tha senatori me i ri Ndocaj, me jep nje gezim motivues per te shtuar e zgjeruar perpjekjet e mija ne dobi te shoqeris italiane dhe asaj shqiptare dhe kudo qe ta lyp nevoja per te kontribuar e sakrifikuar ne vazhdim. Ceremonia u mbydh me urimin qe shembulli i z Eduart Ndocaj te stimuloj veprimtarin e Akademis edhe me tej.
Rome 10 06 2018