“Perbindeshat” qe enden te lire neper parqe!

0
121

“Vetëm në Shqipëri ndodh që qen të konsideruar të rrezikshëm lejohen jo vetëm të qarkullojnë pa asnjë maskë mbrojtëse, por edhe të luajnë në të njëjtin park me fëmijët siç ndodh aktualisht”.
~Bëhet fjalë për qentë të racës Pit Bull , ku në Maj të këtij viti (2018) , një 58-vjeçar nga qyteti i Elbasanit humbi jetën nga sulmi i tyre. Por situata eshte teper kritike pasi pre e kësaj race janë gjithashtu dhe femijet .

~Në çdo vend të botës duhet të ketë parqe të veçanta për qentë pra , zona të rrethuara.
Sado i pregatitur të jetë qeni, sado i urtë të jetë qeni , është problem në momentin që ato shohin fëmijë duke vrapuar, pasi normalisht qeni mësohet me llojin e ecjes së të zotit, që është adult.

~Prania e qeneve sidomos e rraces PIT BULL eshte nje rrezik per jeten njerezore pasi kohet e fundit jane raportuar shume vdekje dhe plagosje.

~Martin Llazani nje mjek veterinar eshte shprehur se : “Eshte Shumë e rrezikshme të mbahen qen të lëshuar në parqe me shumë njerëz , sado të mësuar të jenë”