Protestoi kundër Trump për emigrantët, arrestohet aktorja e njohur Susan Sarandon

0
124

Arrestohet aktorja e njohur Susan Sarandon pasi protestoi kundër Presidentit Trump. Në një postim në Twitter ajo jep vetë lajmin dhe thotë se ishte një nga 600 gratë e arrestuara në protesten në mbështetje të emigrantëve poshte ndërtesës së Senatit Amerikan.

Policia në Uashington thotë se 575 persona u akuzuan për demonstrim të paligjshëm të enjten. Gratë po protestonin kundër politikës së migrimit të qeverisë dhe rasteve të ndarjes së fëmijëve nga prindërit e tyre në kufirin jugor.

Ajo dhe protestueset e tjera kanë kërkuar mbylljen e qendrave të ndalimit të emigrantëve në kufi me Meksikën, ku 2 mijë e 200 fëmijë të emigrantëve janë ndarë nga prindërit e tyre së fundi.