Putin në ceremoni me “bishën” e re

0
270

Ceremonia e betimit të Vladimir Putinit, i cili u rizgjodh president i Rusisë në mars, u përdor gjithashtu edhe për t’i treguar publikut makinën e tij të re shtetërore e krijuar në Rusi për zyrtarët e lartë. Zhvilluar në një program të quajtur ‘Kortezh’, ajo zëvendëson makinat gjermane të favorizuara më parë nga administrata presidenciale. Rusia nuk ka përdorur makina të prodhuara në vend për transportin e zyrtarëve të lartë që nga koha sovjetike. Projekti Kortezh është çështje e prestigjit, duke demonstruar aftësitë teknologjike dhe industriale të Rusisë. Vetëm një numër i vogël i kombeve përdorin automobila të prodhuara në vend për udhëheqësit e tyre.