Rrëzohet padia e Gashit ndaj Markut: Vendimi i Kryeprokurores, i ligjshëm

0
227

Gjykata Administrative ka rrëzuar padinë e prokurores Rovena Gashi lidhur me lirimin nga detyra, vendim i firmosur nga Kryeprokurja Arta Marku, pas marrjes së detyrës nga kjo e fundit.

Në arsyetimin e gjykatës thuhet se urdhri për lirimin nga detyra është i ligjshëm. Ai është firmosur nga një epror dhe është në përputhje me kompetencat e Kryeprokurores.

Përveç kësaj, në vendim thuhet se Gashit nuk i janë shkelur të drejtat si magjistrate dhe gjykata nuk mund të ndërhyjë në detyrat që ka një organ kushtetues.