Shkatërrohet grupi kriminal i lidhur me Cosa Nostran, gjysma e anëtarëve shqiptarë

0
183

Mediat italiane kanë publikuar fotot dhe emrat e anëtarëve të grupit kriminal që merrej me trafikun e klandestinëve. Prokurori i antimafies në Palermo lëshoi urdhër-arreste për 17 persona, të akuzuar gjithashtu edhe për trafik të armëve luftarake dhe riciklimi i diamanteve, arit dhe parave. Struktura kriminale, e cila ishte drejtuar për të dyshuarit që banojnë në Palermo, ka zhvilluar aktivitetin e saj edhe në krahinat e Sondrio, Como, Pordenone dhe Siena, si dhe Zvicër, Gjermani, Maqedoni dhe Kosovë.
Organizata kriminale kishte lidhje me grupin mafioz të Cosa Nostrës, të cilës i shiste armë. Mediat italiane bëjnë një lidhje edhe me grupin paraushtarak shqiptar të UÇK-së dhe lidhje me qarqet xhihadiste. Grupi ka menaxhuar udhëtimin e emigrantëve në rrugët e Ballkanit, ku dhjetëra persona falë tyre kanë shkuar në Zvicër dhe Evropën Veriore përmes Italisë. Në detaje, hetimet kanë treguar lidhje me organizatën kriminale Cosa Nostra në Catania, si dhe me anëtarët e grupit paramilitar shqiptar të quajtur “New UÇK-së”, e cila synon shitjen e armëve luftarake. Në dhjetor të 2016, filloi monitorimi i shqiptarit nga Maqedonia, Fatmir Latifi, i jetonte gjatë në Bolognetta, në provincën e Palermos, dhe duke bashkëpunuar me Joseph Giangrosso (me origjinë nga Palermo Roccamena). Ata ishin vendosur “nën vëzhgim” të dyshuar për trafikim armësh nga rajoni i Ballkanit, si dhe riciklimit të parave dhe futjen e valutave të paligjshme në tregun italian Emrat e të arrestuarve janë Fatmir Latifi, Driton Rexhepi, Arben Rexhepi, Xhemshit Vershevci, Luan Dobjani, Ibraim Latifi, Denis Nikci, Urran Ameti.