Shkencëtarët britanikë kanë krijuar një vaksinë që lufton  kancerin e lëkurës

0
256

Shkencëtarët britanikë kanë krijuar një vaksinë të re, tejet të nevojshme për shëndetin e njeriut. Sipas raportit, ajo lufton me llojin më vdekjeprurës të kancerit të lëkurës. Dy të tretat e pacientëve të imunizuar me vaksinë, të cilat synojnë qelizat melanoma, janë ‘të gjalla dhe të shëndosha’ edhe pesë vjet më vonë. Por në pjesën tjetër, kanceri u përkeqësua. Ekspertët besojnë se aftësia për të treguar se kush do të punojë do të revolucionojë betejën kundër kancerit. Kjo do t’u mundësojë mjekëve që të synojnë mjete të shtrenjta të reja për pacientët, duke kursyer paratë vitale të një spitali në Britani.