Të udhëtosh i rrethuar me 20 metra dëborë

0
233

Mali Tateyama, një nga tre malet e shenjta të Japonisë, gjatë dimrit bëhet një atraksion i vërtetë turistik. Në dimër, udhëtimi përgjatë rrugës që gjarpëron përgjatë malit është e pamundur. Megjithatë, çdo pranverë, gjithkush që viziton vendin e mrekullueshëm, përballet me një mur të madh dëbore. Muri arrin deri në mbi 20 metra lartësi dhe përfaqëson skajin e një rruge rreth çerek milje, duke formuar një “kanion dëbore” me bazament trotuarin e rrugës. Duket si diçka nga filmi ” Game of Thrones”- një pengesë e akullt dhe e padepërtueshme e krijuar nga diçka më të madhe se forca njerëzore. Por ky mur nuk është i falsifikuar me ndonjë magji të akullt. Çdo mars, flota e buldozerëve fillojnë të pastrojnë borën përgjatë autostradës. Pak nga pak, makinat masive shtyjnë borën nga rruga. Rezultati përfundimtar është një rrugë e drejtuar me makinë, e gdhendur në mes të dy mureve dimërore. Kalimi nëpër rrugën e pastruar të malit është një nga ato përvoja të rralla të jetës që me të vërtetë ju bën të ndiheni të vegjël. Madje, edhe autobusët me turistë duken të vegjël. Pavarësisht se në mars, temperaturat fillojnë të rriten, në këtë zonë është ende dimër në këtë periudhë dhe ata që synojnë ta vizitojnë zonën duhet të marrin masa.