Termeti shkund Shqiperine, si te reagojme ne raste te tilla?

0
208

Ngjarje te tilla si termetet jane ngjareje qe nuk mund te parashikohen dhe mund te na gjejne te pa pregatitur. por si duhet te reagojme ne situata te tilla? me poshte po ju japim disa keshilla qe mund te jene te vlefshme per te minimizuar demet ne situata te ngjashme.
1-Futuni poshte nje tavoline: Qendrimi poshte nje tavoline mund tu mbroje nga renia e tavanit ose objekteve qe mund te gjenden ne lartesi, gjithsesi keshillohet qe tavolina te jete e forte dhe me bazament.
2-Largohuni nga mobiljet, dritaret apo muret e jashtme: Mobiljet, muret e jashtme apo dritaret jane te parat qe rrezohen gjate nje termeti, keshtu qe beni mire ti evitoni keto te fundit. Edhe xhamat ose pasqyrat mund te jene te rrezikshme pasi mund tju demtojne.
3-Qendroni te hyrja e deres: Dyart kane siper tyre tranversa te cilat jane me te forta se pjesa tjeter e mureve dhe me e qendrueshme.
4-Largohuni menjehere nga banesa: Menjehere pas perfundimit te lekundjeve eshte e keshillueshme te largohemi nga banesa per te evituar pasoja me te renda. beni mire te mendoni vetem per jetet e njerezve dukr mod humbur kohr per te marre me vete objekte apo para.
5-Zbrisni nga shkallet: Rruga me e mire per tja mbathur jane shkallet nuk duhet te futeni kurrsesi ne ashensor pasi aty mund te ngeleni te bllokuar dhe te rrezikoni edhe me teper.
6-Beni kujdes ku shkelni: Lekundjet e termetit mund te demtojne dyshemen keshtu qe duhet te beni kujdes ku shkelni per te evituar pasojat.
7-Kujdes korrentin: Duhet te largoheni menjehere nga zonat ku ka elektricitet ose prani te gazit.
8-Lere linjen telefonike te lire: Mos e perdorni telefonin per te folur me miqte ose te afermit nese nuk keni emergjence, linjat telefonike duhet te jene gjithmone te lira ne sherbim te emergjencave.