Vettingu pastron sistemin e drejtesise nga te inkriminuarit.

0
210

Në date 19 janar të 2018, nën bashkepunimin e SHBA -BE, nisi zbatimi i ligjit të Vetingut, duke i hapur kësisoj rrugë një prej proceseve më të rëndësishme në historinë e pluralizmit shqiptare, për avancimin e vendit në rrugën e integrimit, përmes pastrimit të drejtësisë nga gjyqtarët dhe prokurorët e korruptuar.

Organet e Vetingut dhe vëzhguesit e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit, në bashkëpunim me dhjetëra institucione brenda dhe jashtë vendit nisën kontrollin e 794 prokurorëve dhe gjyqtarëve për ligjshmëritë e pasurive, kontaktet e mundshme me krimin dhe aftësitë profesionale.

Ndersa Në 23 mars të 2018, Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, mori vendimin për shkarkimin e gjyqtarit të parë, konkretisht të anëtarit të Gjykatës Kushtetuese, Fatos Lulo.
Nga data 23 mars e deri më sot janë verifikuar 22 gjyqtarë dhe prokurorë.

Në total numri i të verifikuarve shkon në 25 prokurorë dhe gjyqtarë, në harkuan kohor 23 mars deri në 11 korrik. Mbeten edhe 769 prokurorë dhe gjyqtarë për t’u verifikuar nga organet e Vetingut dhe sigurisht qe vijon pastrimi i menjehershem i njerezve qe punojne ne institucionet shteterore qe jane te perfshire ne korrupsin dhe ne krim …