Video/ A është regjizori Kastriot Çipi i pari që kërkoi pluralizëm në Shqipëri në 1990?

0
210

A është regjizori Kastriot Çipi 22 vjeçar (student i Regjizurës në Institutin e Lartë të Arteve (sot Universiteti i Arteve) i pari shqiptar që kërkoi pluralizëm në Shqipëri në 1990?
Intervista shokuese e realizuar nga gazetari Fiqiri Sejdia për TVSH e cila u çensurua nga Byroja Politike duke anulluar emisionin e parashikuar në TVSH në Prill 1990!

Jo për gjë por kjo tregon se kush është regjizori Kastriot Çipi një ndër organizatorët kryesorë të Aleanca për Mbrojtjen e Teatrit i cili po sulmohet me shpifje të ulëta dhe të ndyra nga të gjithë megafonët e Endri Fugës dhe Veliajt, shpifje që do të marrin përgjigjen e merituar shumë shpejt në gjykatë duke i detyruar të gjithë zagarët e pushtetit jo vetëm të lëpijnë çfarë kanë pështyrë por edhe të paguajnë shume shtrenjtë për to!