Xhafaj nga Londra: Do ta bëjmë Vettingun në polici sipas modelit britanik

0
185

Ministri i Brendshëm, Fatmir Xhafaj është duke zhvilluar një vizitë në Londër. Me anë të një postimi në “Twitter”, Xhafaj shkruan se përvoja e shkëlqyer britanike në procesin e Vetting-ut të Policisë, është një model për ne. “Në Londër, në vendin e një prej Policive më të mira në botë. Një ditë intensive në Metropolitan Police në New Scotland Yard dhe Agjencinë Kombëtare të Krimit.Modeli për ne – përvoja e shkëlqyer britanike në procesin e Vetting-ut të Policisë”. Xhafaj gjithashtu nënëvizon se ka marrë premtim për mbështetje konkrete për operacionin Forca e Ligjit dhe bashkëpunim për operacione dypalëshe.