1 milion euro prona të sekuestruara, gjykata rrëzon kërkesën e Adriatik Llallës

0
206

Gjykata e Apelit për Krimet e Rënda rrëzoi kërkesën e avokatit të ish-Prokurorit të Përgjithshëm, Adriatik Llalla, që e konsideron të pabazuar sekuestrimin preventiv të disa pasurive.

Mesohet se vendimi eshte dhenenga Idriz Mulkurti, në një kohë që ish-kryeprokurori është kthyer në Shqipëri, ndërsa avokati i tij është larguar me pushime jashtë vendit.

Gjyqtari i gatshëm, të cilit i kishte rënë shorti për shqyrtimin e kësaj çështjeje, kërkoi asistencën e një avokati kryesisht, për të cilin ka qenë e vështirë të gjendet, për sa kohë shumica e avokatëve që gjenden në listën e Gjykatës së Krimeve të Rënda janë gjithashtu me pushime.

E ndërsa e sigurtë është se tashmë ish-Prokurori i Përgjithshëm do t’i drejtohet Gjykatës së Lartë, derisa hetimet të marrin rrugë, nën sekuestro do të qëndrojnë një apartament në Durrës dhe mbi 22 mijë metra katrorë tokë arë në kryeqytet.