13 Vija Kufitare Nëpër Botë që të Lënë pa Frymë

0
83

Në kufirin midis disa vendeve, ekziston një vijë simbolike që kalon përmes një trotuari ose paraqitet me shenja të vogla rrugore në vend të telit me gjemba dhe rojeve. Për më tepër, ekzistojnë edhe kufinj të krijuar nga vetë natyra!

Ne kemi mbledhur 12 fotografi që tregojnë se si njerëzit e ndryshëm ndajnë i territoret midis vendeve të tyre.

Franca dhe Gjermania

Ka një pyll madhështor në kufirin mes këtyre dy vendeve.

Vietnami dhe Kina

Ujëvara Detian, një nga ujëvarat më të mëdha dhe më të bukura në botë, gjendet në kufirin mes Vietnamit dhe Kinës.

Zvicër dhe Itali

Një kufi me borë i bardhë.

Rumani dhe Bullgari

Ky kufi përvijohet nga Nënë Natyra.

Gjermani dhe Austri

Një kufi malor.

Shtetet e Bashkuara dhe Meksika

Vendasit luajnë volejboll në kufirin midis Shteteve të Bashkuara (anën e majtë) dhe Meksikës (në anën e djathtë).

Tajlandë, Laosi dhe Mianmar

Ka një “trekëndësh të artë” midis këtyre vendeve.

Haiti dhe Republika Dominikane

Kjo foto tregon qartë dy qasje të ndryshme për mbrojtjen e mjedisit.

Argjentina dhe Brazili

Ujëvarat Iguazu janë të vendosura në kufirin midis një argjentinës dhe një parku kombëtar brazilian.

Spanjë dhe Portugali

Ky litar i lidh të dy vendet. Unë nuk do ta kisha problem të bëja një xhiro!

Lituania dhe Letonia

Ka një bukuri të pafundme mes këtyre dy vendeve.

Gjermania dhe Republika Çeke

Një pjesë e kësaj shtëpie ishte lënë në Republikën Çeke, dhe pjesa tjetër u hoq nga territori i saj gjerman.