1944, teksti në shqip i këngës fituese në Eurosong që zemëroi Rusinë (VIDEO)

0
1226
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Ky është teksti i këngës 1944, kënduar nga ukrainasja Jamala, fituese e festivalit evropian. Kënga, e cila u këndua në anglisht dhe gjuhën turko-krimease, flet për dëbimin e tatarëve nga Krimea më 1944, por i referohet edhe aneksimit të gadishullit nga Rusia më 2014.

Jamala është tatare, familja dhe fisi i së cilës ende jetojnë në Krime, ku ajo nuk ka qenë që nga aneksimi më 2014 nga Rusia.

Ajo është autore e tekstit dhe e muzikës.

Evokimi i ngjarjeve shkaktoi zemërimin e Rusisë, e cila e quajti këngën provokuese.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=0XhcmdjOifc]

Teksti

1944

1

Kur të huajt vijnë…

Ata të vijnë në shtëpi

Të vrasin

Dhe thonë

Nuk jemi fajtorë,

Nuk jemi

 

Ju ka ikur mendja?

Njerëzim qan.

Kujtoni se jeni zotër,

Por të gjithë vdesin.

Mos ma gëlltit shpirtin,

Shpritrat tanë

 

Yaşlığıma toyalmadım

Men bu yerde yaşalmadım

Yaşlığıma toyalmadım

Men bu yerde yaşalmadım

2

Ne mund të ndërtojmë të ardhmen

Ku njerëzit janë të lirë

Të jetojnë e të dashurojnë.

Koha më e lumtur.

 

Ku e keni zemrën?

Njerëz ngrihuni!

Kujtoni se jeni zotër,

Por të gjithë vdesin.

Mos ma gëlltit shpirtin,

Shpritrat tanë

 

Yaşlığıma toyalmadım

Men bu yerde yaşalmadım

Yaşlığıma toyalmadım

Men bu yerde yaşalmadım

Burimi : / Javanews.al

Zjarr Tv Ad