2 gjëra që duhet patjetër t’ia tregoni mjekut

0
14

Sipas mjekut Travis Stork linja e hapur e komunikimit mes pacientit dhe mjekut është çelësi që mund të shpëtojë jetë. Mjeku juaj duhet të dije shumë gjëra për ju, në mënyrë që gjej kurën e duhur. Por, 2 gjërat më të rëndësishme që duhet të dijë ai/ajo janë:

Nëse merrni ibrufen

Para një procedure, mjekët do t’i tregojnë pacientëve për të shmangur çdo ibuprofen dhe produktet që përmbajnë aspirina, sepse ata mund të veprojnë si hollues të gjakut. Kirurgu plastik Dr Andrew Ordon shpjegon se gjakderdhja është brengosja numër 1 te mjekët në përgjithësi. Ai thotë se, nëse merrni diçka aksidentalisht, duhet të jeni të sinqertë dhe të flisni me mjekun tuaj.

Nëse keni unazë në stomakun tuaj

Mjekët thonë se ka një shtrëngim te kërthiza të barkut mund të çojë në inde të dëmtuara. Çdoherë kur mjekët bëjnë kirurgji, ata mund të duan të hyjnë nëpër kërthiza e barkut. Nëse ka inde të dëmtuara, atëherë kjo mund të dërgojë edhe në dëmtimin e organeve. Sipas tyre unaza apo piercing në stomak mund të shkaktojnë infeksione të mëdha.