8 përfitime nga agjërimi, e thotë shkenca

0
3

Agjërimi është një praktikë që daton shekuj para dhe luan një rol qëndror në shumë kultura dhe religjione vetëm se së fundmi numri i praktikantëve dhe personave të cilët po bëhen pjesë e kësaj praktike është rritur në mënyrë të konsiderueshme dhe kjo duket se e ka një shpjegim mjaft shkencor.

Në përgjithësi, shumica e agjërimeve kryhen gjatë 24-72 orëve.

Këto janë 8 përfitimet më të mira për organizmin tonë gjatë periudhës së agjërimit:

  1. Promovon kontrollin e sheqerit në gjak duke zvogëluar rezistencën e insulinës
  2. Promovon Shëndet më të Mirë duke Luftuar Infiamacionin
  3. Mund të përmirësojë shëndetin e zemrës duke përmirësuar presionin e gjakut, trigliceridet dhe nivelet e kolesterolit
  4. Mund të nxisë funksionimin e trurit dhe të parandalojë çrregullimet neurodegjenerative
  5. Shmang rrezikun nga Sida dhe humbja e peshës dukepenguar marrjen e kalorive dhe rritjen e metabolizmit
  6. Rrit sekretimin e hormonit të rritjes, i cili është vital për rritjen, metabolizmin, humbjen e peshës dhe forcimin e muskujve
  7. Mund të vonojë plakjen dhe bën të mundur rritjen e jetëgjatësisë
  8. Mund të ndihmojë në parandalimin e kancerit dhe të rrisë efektivitetin e kimioterapisë