9 fakte që nuk i keni ditur për aeroplanin e Presidentit të SHBA-ve ! [FOTO]

0
931
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

A keni qenë kurreshtarë të dini se si duket aeroplani i njërit prej njerzve më të fuqishëm në Botë, njëkohësisht Presidentit të shtetit më të fuqishëm në Botë. Njihet si një nga fluturaket më të fuqishme, më të sigurta, dhe me siguri se edhe me koston më të lartë të mirëmbajtjes e edhe të shpenzimeve gjatë përdorimit. Këto 9 fakte do t’ua shuajnë kurreshtjen për gjërat kryesore që duhet të dini rreht fluturakes Air Force One apo nryshe e njohur edhe si fluturakja e Presidentit të SHBA-ve Barack Obama.

1. Dimensionet: 70 metër gjatësi, 59 metër gjerësi tek krahët
2. Trupi mund t’i përballojë edhe valës shpërthimit atomik në tokë
3. Të gjitha dritaret janë të blinduara
4. Një orë fluturimi e tij kap koston e 200.000 dollarëve
5. Air Force One ka 85 telefona brenda
6. Hapësira e brendshme ka 371 metër katrorë
7. Brenda tij mund të akomodohen 76 persona
8. Zyra Ovale është identike e organizuar si ajo në ‘Shtëpinë e Bardhë’
9. Gjithsejt ka 26 anëtarë ekuipazhi

Zjarr Tv Ad