9 shpikjet më të rëndësishme të shekullit 21

0
1046
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Më poshtë mund të lexoni një listë prej 9 shpikjeve më të rëndësishme të shekullit 21 – përmes fotografive.
Apple iPod (2001)
1pod
Pajisjet për luajtje të muzikës kanë qenë krijuar shumë vite para se të lansohet versioni i Apple më 2001, por iPod – së bashku me programin iTunes – ishte teknologjia e cila e transformoi mënyrën se si njerëzit dëgjuan muzikë. Pajisja kishte një hapësirë interne të madhe, që do të thotë se nuk kishte më nevojë për CD apo shirita të kasetave – dhe dizajni i tij e bëri edhe më të dëshirueshëm për njerëzit.
Mozilla Firefox (2002)
Screenshot_4
Firefox ishte shfletuesi i parë ueb për të sfiduar Internet Explorer të Microsoft. Ishte një shfletues pa pagesë dhe i hapur, kështu njerëzit e pëlqyen atë shpejtë dhe kaluan në të dhe braktisën Explorerin. Sidoqoftë, ky shfletues tani ka mbetur ‘në baltë’ prej lansimit të Google Chrome,
Skype (2003)
Skype ka transformuar mënyrën se si njerëzit në vende të ndryshme komunikojnë. Thirrjet ishin të mundshme edhe më parë, por Skype e bëri të mundshme që të bisedoni shumë lehtë me njerëz edhe duke i parë me video. Skype së pari ishte në dispozicion vetëm për PC, por më pas u bë e gatshme edhe për celularë.
Facebook (2004)
Facebook nuk ishte rrjeti i parë social – pasi që MySpace dhe Bebo ishin diçka të ngjashëm me të. Sidoqoftë, Facebook shumë shpejtë i kaloi të gjithë të tjerët, për shkak të dizajnit unik dhe përdorimit më të lehtë të tij. Sot ky rrjet social ka rreth 1.3 miliardë përdorues në muaj.

YouTube (2005)
E krijuar nga tre ish-punëtor të PayPal më 2005, YouTube tani është bërë webfaqja më e famshme në botë për video. Çelësi i suksesit të kësaj webfaqeje qëndron tek mundësia që çdo njeri nga çdo vend i botës të ketë qasje në të pa pagesë. Si rezultat, YouTube tani përmban video të ndryshme, prej ngjarjeve politike botërore e deri tek klipet muzikore, reklamat dhe videot qesharake, transmeton Lajmi.net.

Nintendo Wii (2006)
Një rival direkt i industrisë së Sony që prodhonte PlayStation dhe Microsoft që prodhonte Xbox gjatë viteve 2000. Nintendo u bë shumë i famshëm për shkak që i lejonte luajtësit që fizikisht të përfshihen në lojën virtuale që ata luanin.

iPhone (2007)
iPhone i Apple ishte celulari i parë me ekran me prekje që u lansua në tregun e celularëve. Suksesi i këtij celulari qëndron tek fakti që njerëzit mund ta kontrollonin atë duke përdorur gishtin në ekran. Apple shpejtë u bë e njohur me iPhone, ku më pas prodhoi edhe shumë versione të reja me përmirësime marramendëse. Apple tani ka shitur rreth 500 milionë pajisje iPhone në të gjithë botën.

4G (2008)
Më 2008, International Telecomunications Union prezantoi një gjeneratë të re të rrjetit telefonik (4G). 4G ofronte qasje më të shpejtë të internetit në celularë se sa 3G, me kapacitet më të madh të të dhënave, duke mbështetur telefoninë IP, shërbimet e lojërave, rezolucionin HD, video thirrjet dhe më shumë
IBM Watson (2011)
IBM Watson është një kompjuter me inteligjencë artificiale që është në gjendje t’i përgjigjet pyetjeve të ndryshme në gjuhë natyrale. Në vitin 2011, ai garoi në një kuiz amerikan dhe mundi 2 kampionët më të mëdhenj të të gjitha kohërave në lojën e tyre. Ky kompjuter përfaqëson një hap të rëndësishëm në inteligjencën artificiale – një fushë që është duke u zhvilluar me shpejtësi me shpikjet e tilla si Apple Siri dhe Cortana.

Zjarr Tv Ad