A e dini pse Hënë dhe Diellin i shohim nga Toka sikur kanë të njëjtën madhësi?

0
82
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Dielli dhe Hëna janë dy objektet qiellore që na kanë shoqëruara gjatë gjithë egzistencës tonë. Por edhe pse kanë diferenca të jashtëzakonshme përsa u përket përmasave të tyre, të para nga Toka ato duket sikur kanë të njëjtën madhësi.

Në fakt Hëna ka një madhësi sa 1/400 e Diellit. Arsyea e vërtetë se pse nga Toka i shohim shohim njëlloj këto dy trupa qiellor është sepse distance e Hënës nga Toka ëhstë sa 1/400 e distancës së Diellit. Një fakt interesant është se asnjë planet i njohur nuk e ka një rastësi të tillë.

Zjarr Tv Ad