A e dinit që Baguette e famshme franceze është në listën e UNESCO-s? Ja ç’thonë lgjendat për të

0
18
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

A e dinit se Baguette franceze, një simbol i këtij shteti në mbarë botën dhe një element thelbësor i dietës franceze që prej 100 vjetësh, i përket Listës së Trashëgimisë Kulturore Jomateriale të UNESCO-s?

Po! Baguette, e bërë nga miell gruri, ujë, maja, kripë dhe “pak njohuri franceze”, është pjesë e UNESCO.

Brumi i saj duhet të pushojë për 15-20 orë në një temperaturë 4-6 gradë Celsius.

Baguette franceze është po aq ikonë për francezët sa Kulla Eifel.

Legjenda thotë se baguette është prodhuar nga furrtarët e Napoleon Bonapartit, të cilët i dhanë formën e zgjatur për të lehtësuar transportin e saj.

Një tjetër legjendë thotë që August Zang, një bukëpjekës nga Austria, të jetë shpikësi i baguettes.

Sot baguette shitet për rreth 1 euro secila.

Zjarr Tv Ad