Ambasada e SHBA: Ja si do jetë funksionale Gjykata Kushtetuese

0
8

Ambasada Amerikane ne vendin tonë ka publikuar një video duke treguar se si Shqipëria do të ketë një Gjykatë Kushtetuese funksionale.

Me anë të një video në rrjetet sociale, ambsada e SHBA-së thekson se Gjykata Kushtetuese duhet të jetë funksionale, me gjykatës të kualifikuar, të paanshëm dhe apolitikë.

“Në videon e kaluar, ju mësuat mbi procesin e vetingut. Këtë javë, ne do të flasim për Gjykatën Kushtetuese. Shihni këtë video për të mësuar se si Shqipëria do të ketë një Gjykatë Kushtetuese funksionale, me gjykatës të kualifikuar, të paanshëm dhe apolitikë. #CfareEshteReformaNeDrejtesi#NdalKorrupsionit”- shkruhet në mesazhine ambasadës.

Çfarë është Reforma në Drejtësi – Gjykata Kushtetuese

🇦🇱️ | Në videon e kaluar, ju mësuat mbi procesin e vetingut. Këtë javë, ne do të flasim për Gjykatën Kushtetuese. Shihni këtë video për të mësuar se si Shqipëria do të ketë një Gjykatë Kushtetuese funksionale, me gjykatës të kualifikuar, të paanshëm dhe apolitikë. #CfareEshteReformaNeDrejtesi #NdalKorrupsionit🇺🇸️ | In our previous video, you learned about the vetting process. This week, we will talk about the Constitutional Court. Watch the video to learn how Albania will have an operational Constitutional Court with judges who are qualified, impartial, and apolitical. #WhatisJusticeReform #StopCorruption

Gepostet von U.S. Embassy-Tirana am Dienstag, 13. August 2019