ANTIKÇK deri në fundvit, Komisioni i Ligjeve miraton aktin normativ

0
68

Mazhoranca miratoi në Komisionin e Ligjeve aktin normativ ANTIKÇK, i cili ka hyrë në fuqi me 31 janar, si dhe projektigjin për administrimin e pronave të sekuestruar.

Sipas Ministrisë së Brendshme dhe asaj të Drejtësisë, subjekt e këtij ligji janë pasuritë e personave të përshirë në krime të rënda.

Akti normativ i ka dhënë kompetenca Policisë së Shtetit, për të ndërhyrë në raste emergjente pa patur të domosdoshme urdhrin e prokurorisë, ndërkohë që OFL prej disa javësh kas nisur sekuestrimin e pronave të pajustifikuara të personave të dënuar, të cilat tashmë do të administrohen nga policia.

Qeveria duhet ta miratojë në Kuvend aktin normativ brenda 45 ditësh nga momenti i nxjerrjes së tij.