Apple realizon një tjetër mision të rëndësishëm

0
3

Sipas raporteve zyrtare, marka Cupertino, në Kaliforni, kishte paraqitur kërkesën e saj në zyrën e patentave zyrtare në fillim të vitit 2017-të, e cila u miratua vetëm tani.

Kjo patentë përfshin dy metoda për njohjen e fytyrës. E para është instalimi i kësaj teknologjie në makinë, e cila lejon përdoruesin të thjesht të qëndrojë në frontin e sensorëve, për të njohur fytyrën e tij dhe pastaj të futet aty.

Mënyra e dytë është që të përdorin aplikacionin ID Face që përfshin të gjithë iPhone e (nga X dhe më vonë) për të zhbllokuar dyert e makinave. Gjithashtu, ky sistem i njohjes në këtë rast mund të ketë regjistruar cilësimet për më shumë se një përdorues, në lidhje me pozicionin e makinës, temperaturën e dëshiruar të sistemit të ajrit të kondicionuar etj.

Çështja tani është nëse Apple do të përdorë teknologjinë e mësipërme në tregun global, në fund të janarit, kompania shkarkoi 200 punëtorë të cilët ishin të punësuar në sektorin e makinës autonome (Project Titan).