Balla: Ilir Meta në krizë me veten, duhet të ndajë nëse do jetë lider opozite apo President

0
29

Kryetari i grupit parlamentar të PS, Taulant Balla i pyetur nga gazetarja e Ora News, Fjorela Beleshi se a do të ndikojë kriza mazhorancë-president në hapjen e negociatava, tha se qeveria nuk është në krizë me presidentin. Sipas tij, Ilir Meta duhet të ndajë nëse do jetë lider opozita apo President.

Taulant Balla: Ne nuk kemi një krizë me Presidentin, ka Presidenti një krizë me Ilir Metën dhe këtë krizë të Presidentit me Ilir Metën  duhet ta zgjidhë Presidenti me Ilir Metën.

Ilir Meta duhet të ndajë nëse do të vazhdojë nëse do jetë një prej liderëve të opozitës apo do të vazhdojë të jetë President i Republikës.

Ne nuk kemi asnjë krizë me ilir metën. Ilir meta është një institucion në hetim  parlamentar për shkelje të rënda të kushtetutës.

Shkeljet e rënda në rast se komisioni hetimor i gjen bazuar në hetimin që po bën dhe si i tillë nëse kuvendi voton me 94 vota shkarkimin, kjo procedurë kalon për vlerësim në Gjykatën Kushtetuese. Në aspektin e të drejtës kushtetuese e gjithë beteja e presidentit në emër të Gjykatës Kushtetuese duket si përpjekja e një personi të vendosur në akuzë që sulmon gjyqtarin e çështjes.