Banda e shqiptarëve bënte namin me grabitje e drogë në ishullin e famshëm, Mykono

0
20

Mediat greke raportojnë se policia e këtij vendi ka arritur të shkatërrojë një bandë të mirëorganizuar shqiptarësh e cila vepronte në ishullin e famshëm turistik Mykono.

Banda kryesishte funksiononte në vjedhjen e shtëpive dhe turistëve por edhe si shpërndarëse e droge.

Mësohet se për të identifikuar autorët dhe për të arritur në goditjen e kësaj bande kriminale u organizua një operacion policor i Drejtorisë së Përgjithshme të Policisë së Qarkut ‘South Aegean’, në përbërje të të cilit ishin një grup i përbërë nga punonjës të policisë të Drejtorisë së Policisë së Mykonos dhe Prokurorisë së Atikës.

Në përfundim të këtij operacioni të gjerë, u arrestuan 7 shqiptarë të moshës 23 deri në 39 vjeç dhe një tjetër është shpallur në kërkim.

Mbi grupin e bandës së shqiptarëve tashmë të arrestuar rëndojnë veprat penale të organizimit të grupit kriminal, vjedhjes, dhunës ndaj nëpunësve civilë, hyrjes ilegale, posedimit dhe trafikimit të narkotikëve.

Në veçanti, zyrtarët policorë të taks forcës identifikuan ditën e enjte, në 18 korrik 2019 pas inspektimeve të plota të IHG, një makinë në të cilën u ndodhën katër prej të akuzuarve, nga ku njeri prej tyre u largua.

Nga kontrolli i policisë i kryer në automjet u gjetën dhe sekuestruan: 8 pasaporta të palëve të treta; shufra metalike; 4 doreza pune; 2,230 euro, 1,500 dollarë, 11,000 paund Liban, 180 rads të Afrikës së Jugut; 3 telefona celularë.

Nga një hetim i kryer në prani të një zyrtari gjyqësor, në një banesë të një prej autorëve, ku njëri prej tyre identifikoi edhe katër të pandehurit e tjerë të mbetur u gjetën dhe konfiskuan 34 paketa mikro që përmbajnë 12.9 gram kokainë, MDMA 9.1 gram, 5 gram kanabis dhe gjysmë tablete me përbërje kimike të panjohur; Crushing kanabis; 2 pasaporta të palëve të treta; sasia prej 1.660 euro dhe 5.000 paund libanez; lente metalike; 2 orë; 6 telefona celularë.

Tre raste të vjedhjeve të vilave turistike të dhëna me qira të ndodhura këto mbrëmjen e së enjtes në 18 korrik 2019 u identifikuan nga studimi i kombinuar i fakteve të rastit. Gjithashtu, është sqaruar edhe shkelja e një banese e kryer nga një nga autorët më 28 maj 2019.

Personat e arrestuar u dërguan në Prokurorinë e Simvoulio Syros, ndërsa hetimi vazhdon me qëllim që të verifikohet përfshirjen e tyre edhe në raste të tjera të ngjashme.